fredag 17 oktober 2008

Lägesrapport från staben Hasslösa, hundförarna!

Vi har varit på staben from. 24 Juni i år och haft totalt 23 träffar (minst 142 h), inklusive nattövning med sjukvård, som Elionor utbildat oss på. Vidare har vi haft Jörgen hos oss som gått igenom samtliga hundar och hundmassage, lärt oss strechning mm.

I gruppen finns det 10 hundar, varav 3 (tre) är nycertade i Karlsborg och en ska certa sin hund i Skara, en certades för två år sen i Mullsjö (Nira) och FYRA ekipage ska göra sitt anlagsprov i november (Karlsborg).
Av dessa hundförare är det Lollo, Nina och Ann-Cathrine (Bubblis) som ska göra INTRO i Karlsborg 17-19 okt.
Sedan är det Ann-Cathrine (Bubblis), Robin, Nina och Sabina som ska till TFU-G i Ronneby den 25 okt tom 1 nov.
Utöver är Ann-Sofie 15 år medlem i HV-Ungdom (hund).
Lollo har gjort sin TFU-G i Karlskrona aug-08 och Lena och jag ar gjort det för länge sedan.

Vi har kört patrullstig med ljud och vindmarkeringar, fast bevakning, spår, spårupptagsträningar, motivationsträningar, genomgång av lydnad och lydnadsträningar, basträningar, visittioner av hundarna, hur man markerar i olika situationer med grupp bakom sig och terräng växlingar.
Samtliga har redan fått vara med på övningar som åskadare eller ingått i B-styrkan och även fått lära sig figurantabete.

Vi har haft en aktiv och intensiv period med mycket gott resultat och mycket gott samarbete i gruppen. Vi är tacksamma att få förtroendet att använda staben som en basplats. Vi hoppas att vi får fortsätta att vara i basen.
Just nu har vi fått många förfrågningar från hundägare som vill gå med i vår grupp, både nya och gamla hundförare. Vi försöker hjälpa alla så gott som det går att genomföra i tanke på mån av tid. VI VILL JU ATT VARJE EKIPAGE SKA LYCKAS.

Vi har ett rikt utbud av hundraser, Schäfer, Malonois, Rottweiler, Groenendael och Amerikansk Akita mfl. Allt ifrån 9 månaders valpar till 4-åringar.
Hundarna har fått lära sig tolerans på så sätt att det ALLTID har funnits baslägervakt, hundarna har legat, lärt sig vara passiva och när vi släppt dom tillsammans i skogen så är det INGEN hund som inte accepterar någon annan hund utan det blir bus och lek.
Vi har också tränat att vem som helt av oss kan går patrullstig med vilken hund som helst och även hämta från basläger. Detta i tanke på att en hundförare faktiskt kan bli skadat. I övigt så planerar vi individuellt för varje ekipage vilket ger mål och en vision.

Vi vill även tacka Niras extra förare Per som har flitigt deltagit i våra träningar liksom Robin och Peter + alla andra.

Ha en bra dag nu alla
JAG OCH DOM ÖVRIGA STOLTA HUNDFÖRARNA OCH BLIVANDE HUNDFÖRARNA T KINNEKULLE HV KOMPANIET!!!!! FÖR OSS ÄR DET KINNEKULLEKOMPANIET NUMMER ETT I SVERIGE!!!!!!!

Vi tackar för ett gott samarbete med Er och med Skaraborgsgruppen och givetvis även Lars W.

...lilla jag....och Nira!

Inga kommentarer: