lördag 6 december 2008

NIRA SOM INDIVID!

Niras son Wisku(på alla bilderna)tränas här inför skyddet,med en stark vilja att nå fram till trasan! Trots allt att han bara var så liten(ca. 12 veckor).
Översta bilden är PÅ ALLA HENNES 12 VALPARNA FÖR TVÅ ÅR SEDAN!!! EN härlig och intressant HÖG AV VALPAR....



När vi är på övningar så pratas det alltid om hundarna och Nira. Var man klassar henne, det vet jag inte! Hon är ju alltid så otroligt arbets villig och hon tar väl hand om sin flock! Att ser någon trötthet hos henne, nej, det har jag aldrig sett. Hon har ju konsten, trots allt, att kunna slappna av när det inte händer något.
Killarna går och små matar henne hela tiden med massa konstiga mat rätter, både lagliga som olagliga. Allt går ner. Att hennes mage tal allting är ju ett under. Så varje gång när vi ska till en övning så får jag minska hennes mat innan för annars ser hon ut som julskinka. Men vad gör det. Hon viftar på svansen och mellan varverna går till killarna med sina käppar och pinnar samt bollen. Lekfull rakt genom.
Ibland ser hon ut som en leråker, men konstigt nog så fastnar det ju inget märkvärdigt i hennes päls, utan kasta man pinnar en liten stund i skogen, så är hon helt ren igen. Och att leka med alla människor, det kan hon!

Jag vet inte om jag har nämt nån gång, men Nira är uttagen som FRISK hund i denna undersökningen som Uppsalas Universitet har anordnat. Det är ju ingen hemlighet att HON ÄTER ALLT (ink.olika maträtter, olika torrfoder mm), hon har aldrig haft klåda, hennes tassarna är helt rena (ingen rodnad), hon är helt röntgad (även rygg och knäna), helt underbar pälskvalitet, aldrig lös mage och jag klasar henne som en helt fullständigt frisk hund hittils. Det ska blir helt underbart att ser dom kommande valparna. För Omar är ju en HELT FANTASTISK HUND. Jag själv tror mycket på dom två, för att han är ju också en frisk individ med KANOON LYNNE.

Hennes mage har börjat "pytta" ut litegran och hon har blivit väldigt mysig som ni kanske såg på bilden i förra skrivelsen. Dessutom agerar hon nu som allmän "soptunna" för att hennes valparna ska bli som hon. Dom ska ju klara av all mat. För det är ju så, som Riitta har gjort med hennes mamma och så har vi gjort med Nira när hon skulle få sin första kull. Vad man än ger till henne, utöver hennes ägen mat, så äter hon allt med glädje. I skogen är hon ju helt vild och springer som aldrig förr. Alltså denna hunden gör sin familj väldigt lyckligt lottad. Vi älskar henne och skulle aldrig kunna sälja henne. Det är som alla säger i övningarna; alla hundarna och NIRA. Hon har en egen plats i killarnas ögon. Men nu får hon passa sig, för att det har kommit nya hundar till gruppen och som kommer att tävla om killarnas uppmärksamhet med sina oskyldiga ögon och spralliga ben. Försökte säga här ett tag sedan att, om det kommer nya unga förare in så säg till, så kan jag gå åt sidan och lämna min plats åt en yngre person, men det blev skarp nej, vi ska ha er några år till. Jätte kul att dom är nöjda med hennes insats som bevakningshund.

Nu är det ju andra advent på gång och FINLAND FIRAR SIN SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG IDAG! Grattis Finland. Tänk vad dom har fått genom gå...! Ock lyckats så jätte fint.

Vi skulle varit i Finland nu i helgen hos Riitta (Niras uppfödare) på Bacteroides läger men Bubblis har inte varit så frisk, så vi fick avstå denna gången. Vi vill hälsa till Er alla JÄTTE MYCKET för en lyckad läger för det brukar vara nåt helt otroligt roligt och lärorikt där. Dessutom ser man ju på resultatet på VM! Trea som lag sist nu i höstas och 2 deltagare från Riitta 8 och 9 och ytteligare en till lite längre ner. DET ÄR JU BARA ATT JUBLA HÖGT! Resan till USA var lång och trots det, fick man sån kanoon resultat!!!!!!!!!!!!

Nu ska ni alla får ha en mysig och god helg med pepparkakor och glögg med familjerna och vännerna runt om er.

DESSUTOM VILL JAG GRATULERA ANNA MED HUNDARNA SOM HAR VARIT I STOCKHOLM IDAG MED KANOON RESULTAT ÅTER IGEN. NI ÄR JU VÄRDSTJÄRNOR!



Inga kommentarer: