söndag 30 november 2008

HV UNGDOM!



Igår kväll åkte jag iväg för att hämta Fia hem fråm ungdoms helgen. Klockan var mycket när jag kom in till matsalen var dom hade genomgång om dagen. Dom var rätt så många där (16 st). Och kan du tänka dig, vad förvånad jag blev om denna tystnaden. Lungt och stillsamt diskuterare dom med varandra.
Jag satte mig med ledarna och frågade hur allting hade gått? Dom hade fått skjuta rätt så mycket både liggandes, sittandes och ståendes. Alla hade varit jätte duktiga. Efter det så hade dom fått gå i grupperna på en stig (upptäcknings äventyr) i mörker och skulle raportera in alla konstigheterna som dom skulle hitta eller ser. Det tyckte både ledarna och ungdomarna att det var kul. Där hade ledarna legat ca 2 meter från vissa utan att blir upptäckta!? Tänk vad man kan dölja i mörker....!
Senare på samma kväll så skulle ledarna har lite bus med ungarna var dom igen skulle gå i grupperna. Dom fick med sig "mörker" kikaren och dom skulle försöka att inte blir upptäckta (eller om det var ledarna). Men ledarna hade lite olika förvirrande grejer med sig som gjorde det svårade för ungarna att kunna kolla var dom var, fast dom hade mörker kikaren med sig. Det rykte, det small och det lyste i himmelen och ett tag kändes det som "nyårs natten" men kul hade dom i alla fall.
Samtidigt som dom sprang i skogen i ösregnet, så började vi med ved grillen. Att försöka elda i ösregnet är ju inte så lätt........ men vi lyckades till sist. Efter ca 2 timmar i skogen så kom det våta och nöjda ungdomar med skrattande ledare tillbaka och fick lite hamburgare att äta. Det var väldigt samlad grupp där. Jätte roligt.
Fick dessutom höra att dom skulle på en äventyrsveckan på sommaren. Det kommer att blir riktigt kul för alla. Tack försvarsmakten för allt ni gör för ungdomarna.
Vi åkte till slut hem och var här kl.01.00. Lite sömn och sedan blir det tomteparad och rekrytering. Hoppas att många ungdomar vill börja på HV ungdom.

NU SKA NI ALLA FÅR HA EN RIKTIGT TREVLIG FÖRSTA ADVENT!
Väl mötes...


Inga kommentarer: