lördag 4 december 2010

OM ETT ÅR så....!

Nu har pojkarna gett upp vaktandet av Nira och fått känna sig blåsta. Qwerro vet ju exackt när men det visste ju inte Cairo, utan han uppvaktade henne några dagar innan och efter för säkerhets skull! Det har varit några riktigt intressanta dagar med dessa djuren. Men som sagt...lugnet har lagt sig!

Om ett år så planeras ju valpar efter Nira åter igen på Kennel Bacteroides. Val av hanen kommer att meddelas senare... Men vid intresse, så hör av Er!

Vi har gått om snö här i sverige och det har varit rätt så kallt (-20 grader), hos oss inte så riktigt mycket snö men så otroligt vackert. Hundarna är ju som galna och springer dygnet runt ute och jagar varandra...dom har ju "Jullov" nu och sedan efter nyår börjar allvaret med olika moment träningarna.

Det har varit mycket händelserik år med Nira och Niras valparna! Vi är så otroligt stolta över dessa valpar. Alla går framåt i sina utbildningar och är helt friska individer. Statistiken har också varit lysande med 7 helt röntgade hundar och ingen av dessa har pålågringar i skelett eller i ryggarna, knäna, armbågarna, höfterna, helt friska. En av valparna fick CD och för övrigt så är vi mycket nöjda. Här blev vi påminda åter igen att RÖNTGA INTE HUNDARNA FÖR TIDIGT, för att dom är inte alla klara med sin skelett när dom är ETT -år!!!! Cola som fick BC blev tillordnat att röntga om hunden och det ska dom göra, för att han hade inget fel heller! Så vänta med era hundarnas röntgen tills dom är färdig växta! Dom flesta är under utbildningar och har redan gjort sina första godkända prov. Mycket arbetsvilliga individer precis som sin mor Nira och ger aldrig upp! Kul! Vi får väl se, vad framtiden ger med sig...

Just nu så har Nira varit "extra" mamma till två Qwerro-valpar och hon är så otroligt duktig, hon sköter om dessa och uppfostrar dom som sina egna valpar! Jag är jätte stolt över henne!

Skyddsutbildningen har ju gått framåt också (tack för Kenneth) och ska bli riktigt spännande att komma till första tävlingen med henne. Hon är ju lydig men har också sina brister för att hon är ju snart 7-år! Alla hyss går ju inte bort från henne! Men lite finslip ska det allt få bli!

Nu vill jag önska till er alla
EN RIKTIGT HÄRLIG ANDRA ADVENT!

1 kommentar:

Susanne sa...

Härligt med så många friska valpar, det måste ju kännas riktigt bra.
Och inte verkar ni ligga på latsidan heller utan att det e fullt ös, kanske är det skönt för vovvarna med lite stojigt jullov, det kan dom vara värda tycker jag.
Ha det gott!!!