onsdag 13 augusti 2008

VAD KUL ATT FÅR TRÄFFA ALLA IGEN...

Igår hade vi inte det bästa vädret med oss, men vad gör det när man alltid har det lika roligt oavsett väder leken.
När klockan tickade 18.00 så kom alla nästan samtidigt dit...även ÖSregnet... himlen öppnade sig rejält. Vi fick en ny medlem med en Rottis på 2 år. Lena heter hon. Hon har redan gjort TFU:n tidigare och hennes hund är friröntgad. Per var på hugget med en gång för att övertala henne att utbilda sin hund och att komma till insatsstyrkan. Varför inte.? VÄLKOMMEN TILL GÄNGET LENA OCH GANDHI.
Vi hade sex ekipage igår så i sammanlagt 10 personer. Det roligaste är att det är fem olika raser, spännande att ser hur olika individer arbetar.

Jag tyckte så synd om dom alla på fast bevaning, för jag lovar att dom var våta för att det vräkte ner regnet. Per ställde till det ordentligt för dom och väckte alla på ett eller annat sätt. Sedan tog vi en i taget till en gammal skyttevärn med hög jordvall. Där fick ju alla hundarna lite problem med vinden som gick runt och via öppningen dit så dom hängde sig fast på den rettningen...och det medförde att Per kunde åla sig på den lilla kullen nästan omärkt. Det var jätte svårt för samtliga hundar att kunna sortera ljudet därifrån. Regnet och alla konstiga ljud från skogen gjorde ju sitt men vi lärde oss också en läxa där och kommer att träna lite extra på den delen av övningen. Dom ska ju fungera även på sånna platser.

Som vanligt hade vi lille mannen Kevin med oss och han kommer säkert att bli en bra soldat för att han börjar ju så tidigt. Peter fixade grillen för oss fast det regnade och var kocken för denna kvällen och det smakade så gott. Vi hade en liten samtallstund efter träningen var jag kontrollerade samtliga om markeringarna med hundarna. Sedan om planeringen framöver och mycket annat. Det känns riktigt bra ihop med alla och det gör att dom vågar ... göra fel för att kunna veta när man gör rätt...! Det är ingen som hänger upp någon bakom ryggen eller pratar illa om någons hund utan allt diskuteras öppet med alla där och sedan lägger man på logget. Vi skyller inte på någon om ens hund inte fungerar på nån del moment och det är ju jätte viktigt att inte försöka hitta på nån synda bock!!!!

Som vanligt så hade vi extremt roligt och alla var så glada att träffas igen. Tack ni alla som kom trots det hemska vädret.

Idag åker vi igen till Karlstad för att träna där och det ska bli också kul.

Ni får ha det så bra alla så ses vi igen

Inga kommentarer: