tisdag 19 augusti 2008

Långa spår...staben...besök av Nils-Erik Nilsson

Igår så var vi och körde lydnad och massor av bus på brukshundklubben. Hade även lilla Cornelia och Kevin där. Cornelia var lite på bushumör och till slut fick hon koppel fast på byxorna. Det kan man kalla för en ovanligt syn. Hon bara skrattade. I övrigt så kollade vi på valparnas föremålsintresse och det kan man inte klåga över. Ett hopp rätt upp i luften med samma huvudhöjd som en vuxen man och bara knycka åt sig bollen. Häftigt.

Idag så har vi gjort 2 riktigt långa spår med mycket bra resultat. Dessutom så har valparna haft fast bevakning med Per och Bubblis.

Qwerro och Geran har fått tar var sitt långa spår med 200 meters råpatrullstig med spårövergång och med en liggtid mellan 4 och 5 timmar och massor av vilt spår. Visst kan det vara krångligt men slutet blir ju alltid lyckad. En person som är så envis som Lollo får man leta efter...ett mycket bra plus i livet...! Hon är inte lättskrämd om hunden går över spåret utan låter honom jobba vidare. Det kan man kalla att ha "is i magen". Inte ens jag är så kall utan stressar upp mig kanska fort. Kanoon Lollo.

Fia jobbade med Jari och dom två vet vad som gäller. Sabina fick jobba lite extra med Dhiva för att hon tycker så mycket om sin bror Jari...hihii...!

Dumhatten fick Fia på sig den här gången för att hon KLANTADE till med datan och slog in tre gånger koden till nätet och lyckades SPÄRRA allting....!

Datan hade vi med oss för att visa lite bilder till Nils-Erik om nattövningen och om övriga träningarna. Men det gick inte för att Fia låste nätet.
Det var riktigt roligt att får besök av Nils-Erik. Där fick man lägga fram olika ideer och kunna prata i lugn och ro. Det finns alltid folk som hänger upp sig i olika saker och ting. Det är så synd om dom... kan ej förstå sånt, men dom har kanske stora problem med sig själva...vem vet...? Han kom med frågor om ungdomarnas hundintresse i och med att han såg Fia där. Roligt att dom visar sitt intresse.

Dessutom kom Elenor på besök idag fast utan Jörgen. ...vi saknar honom också...!
Han tar så bra hand om hundarna och framförallt oss och jag kan tänka mig att Bubblis saknar honom mest pga sina ben...!

Imorgon åker vi igen till spår träning först och sedan blir det skyddsträning. Full ös jämt. Riktigt roligt och händelserikt liv.

Nu ska jag sova så bilderna från dagen får ni dagen efter
Ha det så bra

Inga kommentarer: