måndag 28 september 2009

SKYDDSHELGEN MED KENNETH!

Nu har vi åter igen haft en riktig genomkörare med Kenneth från Finland.

Vi började i lördags kl 09.00 med en samling för samtliga deltare innan Kenneth kom till Skara Bk. Det kom 9 valpar, 4 unghundar, 3 vuxnahundar. Samtidigt som vi körde med IPO så var det två övriga kurser igång också på samma plan en del av dagen, men det var ju inga problem alls där.

Bilder finns här: http://www.qwerro.se/Nira/traning/ipodag12009/
http://www.qwerro.se/Nira/traning/ipodag22009/
ännu mera bilder...
http://www.racy.se/ipo



Det är en ära för oss att få komma igång på Skara Bk med IPO och att få ha Kenneth som figurant där med alla sina kunskaper som är ju så viktiga för oss alla och framförallt för dom helt "gröna" personerna. Man måste ju trots allt veta vad allt går ut på och få ha en förklaring på olika beteenden hos hundarna och att kunna föra dialog med figgen.

Den här gångens överaskning var ju trots allt alla dessa ungdomar som var med. Dom flesta som nybörjare och samtidigt medlemmar på hund och ungdom samt schäferägare. FEM glada SHU medlemmar med sina hundarna i olika åldrar var ju rena nöjet för Kenneth att börja jobba med. Sedan var ju givetvis vi gamla också bakom snöret. Det kom mycket folk och tittade på oss med vårat arbete med hundarna och roligaste var nog när Gert kom och skulle försöka ta en gruppbild på oss alla med hundarna som ändå inte hade bundit någon flock känsla med varandra men det gick rätt så bra ändå...tror jag!

Det kördes två pass med varje hund och man märkte hur hundarna växte till sig över hela helgen. Nira hade 4 valpar efter sig där och Qwerro hade tre unghundar efter sig, sedan hade vi från en annan kennel 3 schäfervalpar, en malinois, en rottis och en doberman med i helgen.

Humöret var ju på topp hos samtliga och förväntan otrolig. Vissa var lite nervösa och andra tog det lugnt. Nira var ju som vanligt i fullfart i sitt arbete och där känns det riktigt bra med hennes utveckling. Hon är snabb och härlig att arbeta med. Niras son Cairo var nog en överaskning för oss alla med sitt otroliga mod och tillkämpande redan nu i sitt första skyddspass. ..det ska bli spännande att få följa hans utveckling i framöver för att han är den enda Nira sonen som vi har kvar här hemma. Dom tre övriga gjorde också jätte mycket framsteg över hela helgen och nästa gång få vi se hur allting fungerar med samtliga Nira barn.

Två av Qwerro barn gick över på skyddsärms arbete över helgen och den yngsta kämpade kanoon bra med korven. Det är jätte roligt att se hundarnas utveckling. Och dessa mattar och husse som växte ihop med sina hundar under helgens gång är ju det bästa som kan hända eller hur Peter och Sabina. Dhiva jobbade något lugnade än Jari och Jazzie var mitt i ett löp men kunde arbeta trots allt. Kanoon bra arbetat Amanda. Amanda var ju också en deltagare som kom ändå ifrån Skåne för att delta och fick sitta på tåget 4 timmar, dessutom en SHU medlem. Duktig!

Fia (SHU) fick köra Curious (ägaren var sjuk) och även sin egen hund Jari. Men det var inga problem för henne. Likaså fick Ann-Cathrine (SHU) köra Cero, Cairo och Qwerro. Men det gick också kanoon bra. Sedan hade vi Fredrik och Frida också från ett annat ort och SHU medlemmar. Så ungdomar har verkligen haft att göra denna helgen. Mats och Rolf med alla sina medarbetare fixade maten och fikat till oss alla på båda dagarna och det var jätte roligt att kunna ha manligt folk bakom maten och disken. TACK SNÄLLA NI! Camilla med Ciara hade också en långväg hit men dom var glada ändå och deltog aktivt båda dagarna och en jätte stolt matte efteråt.

Trine och Bertil hade var sitt valp med och var jätte stolta över sina hundarna. Likaså Fredrik som har en rottis som är så otrolig duktig i sitt arbete är rena näjet att se. Jens hade en malinois valp. En pigg och rolig valp!

Vi gick genom samtliga hundarna och hade lite teori. Lördagen slutade vi runt 18.00 och då var alla hundarna nöjda. Vi hade parkerat rätt så många hundar i boxarna bakom stugan för att hålla lugnet hos hundarna och att dom slapp sitta i bilarna.

Söndagen började vi jätte tidigt (08.00) och var i Ledsjö hos en vän till oss från kompaniet för att det var tävling på Skara Bk. Men det var inga problem för oss att flytta sig dit. Där hade vi en lagom stor plan, konferensrum, lektionsal, kök, toa, mindre gympasal mm. Kanoon service och det kändes bara så bra med allting.

Första passet med samtliga hundarna kördes som vanligt och andra passet mer som ett gott minnesbild för alla hundarna. Denna här helgen har varit helt otrolig och som gott minne och rolig händelse var nog Kenneths dans med flickorna (damerna) mitt i planen för att kunna se deras hundarnas reaktion...hihii...filmen blev kanoon!

HA NU EN HÄRLIG VÄNTAN TILLS NÄSTA GÅNG SÅ SKA VI HA IGEN JÄTTE ROLIGT!!!

OCH TACK SNÄLLA KENNETH FÖR ALLT OCH ATT ORKA KÖRA BIL 153 MIL SAMT ÅKA BÅT OCH DESSUTOM TA HAND OM OSS ALLA HÄR MED SINA HUNDAR!!!!! Det finns inte många sånna personer med ETT HJÄRTA GJORT AV GULD!!!!

...BILDERNA KOMMER IMORGON...vi ha lite problem med datan...men imorgon!

Inga kommentarer: