fredag 27 maj 2011

Nu lägger vi på EN VÄXEL till...
















Just nu är Nira i höglöp, jag mitt upp i flyttkaoset, och två otroligt intensiva hundhelger väntar på mig och mina barn samt vännerna. Michael ska ta studenten så han har också fullt upp runt om sig...min duktiga son! Chrille och Bubblis jobbar för fullt och tränar sina hundar samt alla försöker hjälpas åt med dessa kartonger.
___________



Valparna växer och mår SUPER BRA. Riktigt roligt! Ska bli roligt att ser dom små liven igen! Eska har varit här och besökt sin man Qwerro med sin dotter Rammie och det har varit värdens pusskalas här mellan dom tre tills Qwerro tyckte att nu räcker det och hämtade skydd hos mig på nätterna. En trång soffa till Qwerro och mig...!



____________




Nu har vi också avmaskat alla våra hundarna mot den fruktade masken, tagit blodprov på Ricci och Reija för rabiesimmuniteten, skaffat fästinhalsband/medel till alla och tränat. Så mycket har det hänt i det sista.



____________




Här hemma med våra vovvarna ska vi lägga på en växel till i träningarna. Lydnaden lägger vi lite åt sidan och ta spårerna istället.



____________




Ibland skrattar jag gott här hemma åt alla "bro duktiga" som måste få bekräftat hur bra dom är. Tänk att vi alla kan vara sååååååå nöjda med våra hundar. Dessa underbara hundar som slipper lida på olika sätt på snabbutbildningar eller köpta meriter. Visst är det så att alla hundarna ska icke bita...nej absolut inte, dom gör så mycket mer nytta i samhället istället via räddning, sök, bevakning, eftersök, knarkhundarna, assistenthundarna mm. Denna listan kan göras hur lång som helst! På vissa utbildningar får hunden absolut inte bita, tänk på en rädd person i skogen, blindhund mm! FY SKAM för DOM som nervärderar dessa egenskaperna bara att dom har hittat nåt som dom inte vill ha men ta det på brist på annat!



____________




När man har varit med många år och sett olika hundutbildningar så är man verkligen stolt att man har fått denna underbara professionella hjälpen utifrån som gör att man utbildar och bygger upp en hund sakta och inte förhastar sig som många tror att man ska göra och kunskaperna räcker ju ändå inte till.... Men det är klart, dom som har redan tävlat högt med flera hundar vet vad dom gör och kan snabbutbilda sina hundar, för att dom har denna kunskapen, och det är mycket uppskattad och helt underbart att få se resultatet. Men inte ens för dom duker alla hundarna...det är ju bara några få individer bland alla dessa hundarna som är dukliga för den sortens utbildning. VARFÖR HAR VI BRIST PÅ POLISHUNDAR????... där likaså, alla hundar är inte lämpliga till den sortens utbildning men kan vara utmärkta bevakningshundar, sökhundar, likhundar, lavinhundar, familjehundar, räddningshundar mm! Så, VAD GÖR DET OM INTE MIN HUND BITER????? Man ska kunna vara stolt över sin hund iaf.



___________



Jag är otroligt tacksam om Niras kunskaperna. Arbetsvilja är hög...ibland lite för hög! Men hon och Qwerro samt Cairo har en arbetskapacitet som räcker och bli över i vissa stunder. Hur mycket ledighet har dessa hundarna haft iår??? Knappt något! Mycket samhällsnyttigt arbete iform av EFTERSÖK EFTER FÖRSVUNNA PERSONER i hemska förhållanden och flera dagar i rad, mycket ÖVNINGAR, TRÄNINGAR, FUNKTIONSKONTROLL, SKYDDSHELGER mm. Man vet aldrig på morgonen vad som händer under dagen. Bubblis har fått begara ledighet flera gånger från sitt arbete för att kunna delta på eftersök med Qwerro. Det är tufft att vara med där och man är helt slut efteråt.



___________




Hoppas ni alla har fått nåt att tänka på nu! VAR STOLTA ÖVER ERA HUNDARNA...det finns GOTT OM AVUNDSJUKA personer runt om er..... som vill bara nervärdera er och hundarna, BILLIGT ATT FÖRSÖKA FRAMHÄVA SIG SÅ...men så är det ju med BRO DUKTIGA!!!!!! Säger man MEJ till dom så kör KACKELKLUBBEN IGÅNG MED HETS!



___________

Inga kommentarer: