söndag 15 augusti 2010

Kinnekullekompaniets FM-HUND träning igår...IPO idag!












Vilken dag, vilken lycka och kanoon träning. Välplanerat och vad mycket vi hann med. Tack Bubblis och även Andreas! Alla Kinnekullekompaniets hundförare var där!

Vi fick träna i Skövde på övningsfältet med Stefan E hjälp av platsen. Vi samlades där 09.00 och hade först genomgång av kommande dagen. Övningarna kördes igång nästan med engång.

- Besiktning av hundarna först.

- Patrullstig med ljud på 150m, 100m, 75m och till slut 50 m. Alla hundarna klarare av ljudet även på 150 meter osv.

- Efter detta gjorde tre förare konkurentspår till sina hundar med tre korsande och 5 föremål.

- Objekttagande med vindfigge på slutet.

- Genomsök med spår, var första hunden gjorde genomsök och spåruttaget och den släpande hunden fick spåra till slutet.

- Utmönstring av hundarna.

Denna dagen hade vi massor med svampblockade i skogen, och visst störde det lite, när dom hade trampat hur mycket som helst på spårerna, men hundarna jobbade mycket bra och alla var så stolta över sina hundar.

När man tittade på dom gamla "rävarna" på arbetet runt objektet, så var min reaktion där att ALDRIG SKULLE JAG FORTSÄTTA FRAMÅT om nån av dessa två skulle markera så klart och tydligt som Nira och Qwerro gjorde. Det var grymt. Figgen hade ju gömt sig trots allt på andra sidan av byggnaden och hundarna kunde inte se, men vad vi människor kan ha fel, dom markerare så klart och tydligt båda figgarna, den som log gömt framme och den som var bakom huset. Ändå var det länge sedan vi hade övat detta. Men både jag och Bubbla växte jätte mycket och hundarnas pris höjdes till hemska siffror..hahaa!

Sabina var stolt som en tupp efter konkurens-spår. Dhiva spårade jätte fint och hennes reaktion var att MIN HUND KAN JU SPÅRA, nu är hon dyr...! Dhiva arbetade lugnt genom hela spåret fast sin pappa Qwerro var ca 10 meter ifrån henne. Patrullstigen likaså hade gått jätte bra och objekt tagandet kanoon.

Tomas och Bruce vet ju vad dom gör. Patrullstigen jätte bra och på objektagande hade vi lite svårt med vinden, men kanoon markering till slut och belöning. Konkurens-spår gick ju bra och han är duktig på spår. Men idag kanske lite för mycket svampblockade. Det var inte lätt för hundarna.

Andreas och Ronja började dagen med patrullstigen och meningen var ju där att kolla hur hundarna jobbar. Så till alla hundarna var det fyra figuranter ute på olika längder från stigen. Men det var inga svårigheter. Ronja precis som dom alla andra klarare av samtliga fyra. Jätte skoj. På objekttagande så markerare Ronja men Andreas har inte kört så mycket vind innan, så han missade Ronjas markering. Men slutet gott allting gott. Ronja visste vad hon skulle göra. Efter detta så var det genomsök ihop med Nira! Nira började med Z-sök och hittade en T-shirt och följande spår, där Nira spårede till första aporten och Ronja tog över efter det. Spåret var svårt och massor med svamblockade överallt men hon kom till slutet iaf och en stolt husse bakom.

Qwerro jobbade jättefint på patrullstigen fast en av figgarna startade aldrig. Men han tog ändå alla och hade lost sig på mig rätt så ordentligt. När han markera mig första gången så log ja på 150 meter ifrån honom och min plats för övrigt var på 100 meter. Sovande figgen var på 75m och slutet på 50. Kanoon arbetat och han var taggad. Konkurens-spår var lite svårare. Någon hade ju tagit första aporten (första hjälpen förbackning) och vi var många som kollade av där, men det var boerta. Sedan spårare han och hittade samtliga aporterna. Objekttagandet var grymt med honom. Han markerare båda figgarna och arbetade med dom båda lugnt och säkert. Min reaktion där var att ALRDRIG SKULLE JAG GÅTT FRAMÅT om det hade varit verkligheten. På objekttagandet jobbade vi även med markeringarna och hur man tar sig framåt vid hushörn och terrängbyte. STOLT BUBBLA!

Gällande Nira då. Jag älskar denna lilla varelsen, det finns inga pengar i värden att jag skulle sälja henne. På patrullstigen så tog hon samtliga figgarna. På objekttagande så tog hon första figgen redan vid start och hon är säker i sin markering. När hon sätter sig ner efter ett steg bakåt, så vet jag garanterat att det finns någon där. Vilken hund. Svansen upp och kanoon markeringar och henne gick det inte att lura. Fast figgen var gömt i blåtbröte, så hoppade hon upp och talade om att "jag har sett dig"! Hon arbetar nära huset vid svängarna och kollar av alla luftingångarna och dörrarna. Bra lärt från UNHCR övningarna. Genomsöket gick kanoon och hon var lugn fast Ronja fick spåra till slutet.

Alltså en HELT FANTASTISK DAG I SKOGEN MED KINNEKULLEKOMPANIEST HUNDAR! Tack alla! Figuranterna var Fia och Ida samt vi figgade till varandra också. Varmkorv och bröd blev vi bjudna med saft. GOTT!!!!

Idag så ska vi träna IPO istället och på nästa helg är det ANLAGSPROV FÖR FM hundar! KUL!

Inga kommentarer: