fredag 23 juli 2010

Hahaaaaaa....Nu tränar vi ju ännu mer, underbart!

Hela långa veckan sedan i fredags har vi tränat hund! Det har varit mycket intressant och lärårikt. Vi har kört skyddsarbete/lydnad/spår och haft en helt underbar vecka i Skillingaryd.

Vi alla bor på samma plats med egen träningsplan och spårmarkerna utanför. Mycket folk som kommer varje dag till oss och gör livet så skönt för oss. Kenneth har figgat varje dag och figurantarbetet med Nicklas går framåt med kanoon fart. Han är bara såååååååååå duktig. Kenneths fru Marina, (som i Finland är mentalbeskrivare) har varit med oss och tränat. Sedan har vi ju haft våran gamla "lärare" MP Peter Widestedt hos oss varje dag och gamla hundpolisen Lars Nejl. Så visst har vi haft det helt underbart.

Det har varit mycket varmt (+30) nästan varje dag men trots det så har vi grillat och bastat varje dag. Vi har även kollat på Schäfer SM i ipo och där ser man att "allt kan hända". Många duktiga ekipage. Vissa med "lånade och färdigutbildade" hundar, och resten med sina egna, som dom själva har utbildat. Jag uppskattar dom med egna inlärda hundar! Modprovsträningen var igår och "jag vill gråta", när jag se det. Varför kan inte utställningsfolket få lika bra figurant hjälp med sina hundar som brukssidan?? Ta bort det helt från SSM eller lägg en gräns på från 36 månader...! Mer mogna hundar då.

Det har regnat igår och sedan blev det ångbastu i naturen....Svettigt. Fia har arbetat med sin pojkvän hela veckan på SM-platsen. Vi andra har istället haft riktigt trevligt hela veckan. Det märks att intensivkörningen ger resultat. Nira har fått kämpa rejält. Det som är så roligt här är att så många från Kinnekullekompaniet är här hela veckan. Du lilla Anders, vi försöker att tänka på dig....!

Nu är det ju fredag och valputställningen börjar idag!

Ha det så gott

Inga kommentarer: