lördag 21 februari 2009

Hemvärnsövning!...med inriktning HUND!
















VILKEN HÄRLIG DAG MED KANOON ÖVNING!

Imorse när jag vaknade så visade tempen -14.6 C ute. Det var kallt och bakage luckan hade fryst så jag kunde inte få hundarna in där, utan fick stoppa Nira på baksätet och åka en runda för annars hade vi inte fått med oss hundarna och figuranten samt all packing. Som tur var så hjälpte det.

Vi åkte iväg till Bjärsjö i den bitande kylan och det kändes jätte skönt att komma ut till övningen. Där framme var det 30 tal lyckliga människor som väntade.

Vi började med teori med Gert angående hundtjänsten. Sedan delades vi på två olika grupper och det praktiska började, först utan hund och sedan med hund. Liten visitering på hundarna som Gert utförde och sedan var det bara att sätta igång.

Första gruppen gick iväg med Bubblis och Qwerro på sitt uppdrag, var dom hittade först en matta och sedan iväg till patrullstig. Där var det både ljud och vind och figuranterna (2st) hade haft riktigt kul med Peter, Christian och några till. Figuranterna hade gömt sig uppe i berget och jag fick höra ATT VISSA HADE VISST HAFT PROBLEM ATT TA SIG DIT UPP, hur var det med kondisen...? Mer onsdagsträning eller? Sedan blev det både skjutning, omhändertagande och sjukvård. Allt i ett. VILKEN BRA PLANERING OM ÖVNINGEN!

Vi i sin tur skulle patrullera först och sedan fick vi spårövergång. Nira drog mig iväg till skogen och sedan var det bara att följa henne. Killarna fick avgöra sitt sätt där, för att Skydda oss. Vi hittade en halsduk och en mössa, som hon markerade med läggande vid föremål. Killarna hade lite problem att hänga med och vid det sista stoppet, så markerade hon ljud. Men vi skulle fortsätta spåret i allafall och strax efter så hittade vi figuranterna. Lite skjutning, omhändertagande och skyddsvisitering. Sjukvårdarna fram och ta hand om "skadade" figgen. Sedan efter så skulle dom få ta denna skadade personen till vidare transport med båren till "sjukstugan". MYCKET BRA ÖVNING MED SAMTLIGA DELTAGANDE GRUPPERNA.

Om jag hade fått avgöra hundmomentet här, så hade jag avslutat vid ljudmarkering och skickat soldaterna före. För hennes markering var klockren.

Vid nästa moment med samma grupp, så hade vi en patrullstig igen med en matta och spår och sedan patrullstig med vind och ljud. När Nira väl hade markerat både vinden och ljudet, så fick gruppen ta hand om resten. Visst blev det även där skjutning, omhändertagande och även skyddsvisitering.

EN OTROLIG HÄRLIG LÖRDAG MED KANOON ÖVNING och sjukvårdarna tyckte att det var riktigt kul att få jobba så här med oss hundförarna med. KILLARNA VAR JÄTTE NÖJDA OCH HUNDARNA OCH VI FÖRARNA DÅ....Vad ska vi säga....MEEEEEEEEEEEERA SÅNNA HÄR ÖVNINGAR. HÄRLIGT ATT KÄNNA HUR VÄL NI TAR HAND OM ERA HUNDFÖRARE.
Sedan var det matdags och det var riktigt gott med varm mat. Men vad tiden bara försvan idag. ALLTID NÄR MAN JOBBAR MED DESSA HÄRLIGA MÄNNISKORNA SÅ RÄCKER INTE TIDEN TILL.

Efter hundmomenterna så blev det skjutövning (rätt så rejält försenat) men, vem bryr sig. DET VAR RIKTIGT KUL ATT KOLLA HUR NI ALLA FICK SKJUTA, fast det var kallt och snöade rejält, så var det inget KNÄLL.

VI VILL TACKA ER FÖR ATT VI FÅ TILLHÖRA DENNA UNDERBARA KINNEKULLEKOMPANIET! NI ÄR BÄST, OCH DET VET NI...!

Det här var ju premiär för Qwerro och Bubblis och dom skötte sig mer än väl. JÄTTESKOJ. Och jag hörde att dom hade haft riktigt roligt med varandra. Bubblis var överlycklig om Qwerros arbete för ljudet enligt Gert tog han på ett ställe från 300-400 m avstånd. (han tog oss som extra). Riktigt kul med en sån här genomkörare med grupp och sjukvårdarna bakom sig.

Inga kommentarer: