måndag 28 juli 2008

QWERRO VA 3, SSM 2008

Sverige kokar för närvarande på alla sätt...hihii!
Vi har kommit hem nu från Skillingaryd var det gick årets SSM både på bruks och utställning. Det var så otroligt hett hela tiden så var man än var så kokade man. Den skönaste platsen var vattnet. Varje kväll efter utställning så var det bara att hoppa i sjön. Temperaturen har varit här över 30 C plus.

Vi kom till platsen i torsdags och fixade tältet och kollade lite på utställningsplatsen. Sedan grillade vi och umgicks med trevliga vänner. Natten var ingen höjdare med alla skällande hundarna men det gick också.

I fredags gick valpklasserna och där gick det 4 av Qwerro barnen med mycket god resultat. Dom blev placerade 3-8-9-14. Dom klasserna hade runt 30 hundar. Kanoon jobbat med alla i den värmen. Jag var ju så stolt över er alla.

I lördags var det dags med modprovet för dom vuxna hundarna och Qwerro skötte sig galant och fick UTPRÄGLAD SLÄPPER och därmed fick han vara med i tävlingen om VA- titel. Det är ju det viktigaste på schäfer SSM. Men det var många hundar som inte klarade av det och därmed ville dom inte delta dagen efter.
På kvällen kom även Eldin och Christian ner och hälsa på oss. Det var faktiskt rolig överraskning.

I söndags var den STORA DAGEN. Då skulle alla vuxna hundarna går. Jag tyckte så synd om alla dessa hundarna som skulle går i den henska hettan. Det blåste inget och temperaturen log över 32 C. Där ska dom går över en timme. Jag var så rädd när det gällde mina barn som skulle springa runt denna ringen och om Qwerro som skulle dra hela tiden och även Anders som skulle visa honom. Vi hade redan fyllt alla flaskorna med vatten och fick även låna en hink var vi dränkte handukar som skulle användas som kylande vid pauserna. Det här gick jätte bra och Qwerro placerade sig som VA-3. Jag var så lycklig för Bubblisens och Qwerros skull. Tänk vad mycket dom har gjort i år, alla dessa tävlingar i lydnad och utställningar, träningar och ingen ledighet. Det är säkert inte många ungdomar som skulle vilja har den här stilen i sitt liv. Hur elaka många vuxna än är mot henne så slå hon tillbaka med alla dessa resultat....mycket bra jobbat. Jag är så stolt över mina barn med deras hundar och denna tiden som dom lägger ner på hund intresset.

Även Anna har vistats på utställnings ringarna i helgen och hämtat massor av super resultat för Tindra och Cucci. JÄTTE GRATTIS ANNA. DET ÄR HÄFTIGT ATT HAR TINDRA OCH QWERRO I VÅRAN GRUPP MED DOM RESULTATET.

Nu närmaste väntar en nu bevakningsträning för oss imorgon och på torsdag åker jag till nästa utställning. Finland denna här gången. Det ska blir riktigt roligt att komma dit och får träffa kompisarna där och får äta finsk mat.

Nu får ni har det så bra

Inga kommentarer: