söndag 2 maj 2010

AKTIV DAG (15 km promenad)...HÄRLIGA IPO-GRUPPEN...visst, hel lyckad helg!


(BILDER finns på Niras sida
http://www.qwerro.se/Nira
under 03 maj IPO träning)

Oj,ojoj...nu har vi haft fullträff i helgen! Jag började med en grönkompis Per direkt kl 07.00 en promenad på 7.5 km. Härligt och lite kyligt var det ute, men sol i allafall. Vi raskade på rätt så snabbt genom Råda och sedan var det dags att göra i ordning för IPO-gängets träning.

10.30 träffades vi och åkte till träningsplatsen. Vi var 15 personer där och 11 hundar. Väl framme körde vi individuell lydnad, sedan ringträning, hantering, platsliggning med störning, ringträning, grupplydnad och grillade korv. Vi tog massor med foto samt hade en helt underbar dag med alla. Hundarna och Frida var i vatten och jag lovar att alla hade skitroligt på stranden efter träningen. Hundarna sprang tvärs och kors med varandra och dom hade så jätte roligt i vatten. Det hade nog alla hussarna och matterna också...fast vissa blev lite våta, hahaa. Dom flög som vantar efter sina hundar, hihiiiiiiiiii!

En hel del av gänget fanns på utställningar och hämtade hem massor med fina priser. Jätte grattis till er alla. Att få träna med denna gruppen är en så fantastisk känsla, så det går inte att beskriva med ord. Denna harmoni och denna lugna stämningen är inte så många som har i sånna stora grupper, det finns ingen broduktig hos oss utan alla vill hjälpa varandra. Jätte kul.

Att vi dessutom har så många Hemvärnare hos oss med hund och utan hund är ju också nåt alldeles extra. Andreas kom till oss direkt efter sin bevakningsträning och lyste som solen själv av glädjen att komma till oss. Just nu är vi ju hela gruppen samlat och planerar för framtiden för fullt. Imorgon så ska det bli skogsspår igen för Hemvärnshundarna och sedan kör vi igång med bevakningsövningarna igen. Det är trots allt 8 hundar som ska vara med på bevakningen.

Om man ser på antalet hundar, så när vi alla är samlade, är det över 20 hundar och 20 ekipage som håller ihop och det känns riktigt bra. Sedan har vi inte bara schäfer utan vi har andra raser också. Just nu är det 5 olika raser.

Efter denna härliga eftermiddagen med IPO-gänget var det dags att byta till det gröna igen. Det blev en riktigt rolig kvällspromenad igen på 7.5 km och kanoon god räkmacka med öl efteråt. Tack Per för trevligt sällskap! Kul har vi alltid tillsammans.


TACK ALLA FÖR EN HELT FANTASTISK DAG TILLSAMMANS!

3 kommentarer:

Kicki sa...

KRAM!

Winter och Umza sa...

Härlig dag! Och vilken finfin bild!

Nira skriver sa...

..och mera ska det bli!
Alla bilderna lyckades kanoon bra. Jag lägger ut dom när pojken kommer hem!
Kram till er alla