lördag 13 mars 2010

BUBBLISENS första övning som HUNDTJÄNSINSTRUKTÖR... (QWERROS matte)


Idag gjorde hon sin premiär som HUNDTJÄNSTINSTRUKTÖR och fick planera hela övningen själv med lite rådgivning. KANOON BRA OCH VÄL GENOM TÄNK ÖVNING! Hon lade övningen i 3 olika del moment med hundarna och gruppen!

Först gick hon genom planeringen och sedan genomförandet. Sedan visade vi "check in" momentet för hundarna. Vi började med skytteleden, där hunden får gå i mitten av gruppen och sedan blev vi "anfallna" och fick öva på PLIXTLÅS. Det är ju rena mardrömmen för Niras hetsiga temperament. Hon knäller och vill gå först och det får hon ju inte. Där har man mycket att jobba på med henne, medan Qwerro och Dhiva skötte sig så otroligt fint och lugnt samt var tysta utan stress, det är ju inte alltid så bra med högtempererare hundarna...

Efter det så blev det patrullstig med spår. Amanda som var figurant, väger ju inget, så hon kunde gå på snön, men vi då...hmmmm, det kan ni bara gíssa... Y-formering skulle vi ha i denna djupa snön och dessa stackars killarna bara sjönk ner hela tiden. Till slut så krypte dom på knäna medan Nira spårare och henne fick jag stoppa hela tiden för att gruppen ska hinna gå före henne och säkra. Helt plötsligt fick man höra att "byte med säkrare", då orkare dom inte mera i denna djupa snön. Vad vi skrattare allihopa. Synen var extrem, när man kollade på killarna som kom bakom oss.

Med Dhiva gick det mycket lättare på vägen. Dhiva behövde verkligen denna övningen för det här var hennes första ihop med killarna som hade både vapen och stressade upp situationen. Kanoon jobbat Sabina. Nånstans måste man ju börja!

Qwerro gjorde sin del med spår säkert och nogrant med riktig "soldat anpassat" tempo. Kanoon arbetat av honom.

Sedan var det ljudövning. Sabina och Dhiva började och Dhiva hittade en "pyse" samt fick leka.

Cairo fick tar Niras plats i denna här övningen och det tyckte han, att det var jätte kul! Men stackars Christian som var "pysen" blev överfallen och tillfångatagen samt visiterat. Han fick rulla riktigt ordentligt i snön ändå in i kalsingarna enligt honom själv. Jätte kul hade dom alla med honom. Cairo tyckte att det här var livet.

Sedan var det Qwerros tur. Planerat var att "pysen" ska bara tas på alla villkor. Och jag lovar att det gjorde dom. En riktig härlig övning.

Sedan hade vi mycket lyft på hundarna från den ena killen till den andra utan att hundarna nådde marken. En kanoon övning/träning för både hundarna som för killarna. Man måste ju kunna hantera dessa hundar och kunna lyfta dom över staket och taggtråd vid behov.

JAG TACKAR VÅRA PLUTON/GRUPPCHEFERNA SAMT KOMPANICHEFEN FÖR EN KANOON ÖVNING OCH DESSA HÄRLIGA FIGURANTER. Tack för en jättegod pizza!

OCH BUBBLIS, jag är bara så STOLT ÖVER DIG! LYCKA TILL SOM HUNDTJÄNSINSTRUKTÖR!

---------------

För övrigt så hade vi först idag lydnadsträning med IPO-gänget. RONDERINGAR OCH BEVAKNING SAMT LYDNAD BLEV DET DÄR. Tack alla som kom och tack för hjälpen!

HA EN HÄRLIG FORTSÄTTNING TILL HELGEN!














Inga kommentarer: