söndag 24 maj 2009

HUNDTJÄNST I HEMVÄRNET!

MENTALTEST: HV-ungdom Fia med sin hund Jari vid spökerna....
MENTALTEST: Blivande FM-hund Dhiva vid overallen med husse Peter!

SJUKVÅRD MED HUND i Tånga Hed...

GENOMGÅNG efter patrullstigen...

KLOCKREN LJUDMARKERING AV QWERRO OCH VIDARE SÄNDNING TILL GRUPPEN...
PÅ GÅNG TILL PATRULLSTIGEN.....visst är vi stiliga..........
Peter bygger en koja och Uno hjälper till...........

NIRA TESTAR SIN HALVFÄRDIGA KOJA OCH CAIRO VAKTAR..........
UNO HITTADE MASSOR AV PINNAR OCH SKOJ EFTER HUSSES INTENSIVA BYGGET...
CAIRO VAKTAR PETER SOM ÄR FULLT UPPTAGEN MED SIN MOBIL......

GENOMGÅNG INNAN GENOMSÖK MED BUBBLIS OCH QWERRO...
RICKARD UTFÖR VISITERINGEN AV QWERRO....
GENOMGÅNG AV HELGENS UPPDRAG........
PETER TESTAR SINA FINGRARS UTTHÅLLIGHET........med CAIROS hjälp...


QWERRO OCH BUBBLIS TESTADE AGILITYBANAN...

Så har vi haft fullt upp åter igen. Redan i fredags var vi glatt på plats i Tånga Hed med Qwerro, Nira och Cairo! Där träffade vi MP Peter och hundstjänstins. Rickard!

Direkt i fredags så figurerare Peter för Nira och vi fick visa lite skyddsarbete för HV-folket! Vi körde motprov, släppandet och olika bytesdrifter. Det var riktigt roligt. Där fick dom även se en "arg" hund som direkt efter var en "kelgris"! Jätte god mat och härlig sällskap! Planering inför lördagen och det måste man säga att dom två kan sin sak och kan verkligen lägga upp övningen /utbildningen korrekt. Det kördes med två grupper. Som väntat så charmare Cairo alla och Qwerro fick mycket beröm för sitt utseende.

Besiktning av samtliga hundarna och sedan blev det "hopp och lek" för oss alla. Alltså samling med god mat och mycket prat.

Lördagen började vi tidigt. Redan 8.30 var vi ute i Remmene och Bubblis med Qwerro fick gå på genomsök med en grupp bakom sig och området var otroligt stort samt Patrik med sin grupp och hund. Jag och Peter ägnade våran tid med yxa och såg samt snöre... alltså byggde vi upp kojorna för hundarna. Vi fick god hjälp av tre hundar som hade jätte roligt med oss när vi byggde upp dom. Helt plötsligt fanns det massor av pinnar överallt....! På eftermiddag så körde vi patrullstig med samtliga hundarna. Där är det riktigt roligt att se olika reaktioner med hundarna. Qwerro gjorde en kanoonmarkering på ljudet. Sedan fick han "jaga figuranten".
Det blev riktig lång dag med massor av aktiviteter och kanoon mat och på kvällen så satt vi och skrattade samt hade det skoj. Våran kompani hade "rektyrering av sjuksköterskor" med grillfest och jag hoppas att dom fick många....
Cairo väckte mycket uppmärksamhet med sin leklust och det var många som lekte med han tills han slockade fullständigt. Det blev en lång dag iskogen.

Söndagen började vi lika tidigt. Redan 8.15 var vi ute på spårmarkerna. Jag kunde inte stanna kvar för att Fia och Peter skulle MH-testa sina hundar och jag var tvungen att vara med. MH:t gick genom med KANOON RESULTAT OCH nu väntar det ungdomsläger för FIA och JARI. Så det har verkligen varit en händelserik helg för oss.

JAG VILL TACKA MP Peter och INS. Rickard för en kanoon genomtänkt övning och hoppas på snar återseénde. Vi kommer, det vet Ni!

På en sån här helhelg få man verkligen lära sig mycket och också acceptera att ens hund är ingen robot. Nya saker och ting kommer alltid fram och där få man lösa uppgifterna.
DET HAR VARIT EN HELT UNDERBAR HELG I Tånga Hed!

TACK ATT VI FÅ DELTA I DENNA UTBILDNINGEN.....! Vi få lära oss en hel del!

Bilder kommer...

Inga kommentarer: