måndag 27 april 2009

KFÖ med KINNEKULLEKOMPANI...i skogen SÅ KLART...!

Texten nedanför bilderna!







































Redan i fredags kl 8.00 hade vi samling och där började våran helg med. Varmt och skönt väder, massor med glada människor som var så förväntansfulla över helgen. Men så är det ju alltid med Kinnekullekompaniet...alla trivs och mår gott samt vill delta på allt.

Vi hade visitering av hundarna direkt, och alla sjukvårdarna fick testa detta.
Efter samling så delades vi i olika grupper för att kunna öva dagens uppgifter i mindre grupper. Vi började med skyddsvakt utbildningen med våran grupp. Där fick vi höra vad vi fick göra och inte, hur vi ska stoppa obehöriga personer och hur man för bort bort mot sin vilja mm. Kanska intressant att se att i vissa grepp så blir en människa väldigt krafftlös och kan inte vara våldsam mot oss.

Efter det hade vi i våran del resten av dagen hundmoment. Där gick vi genom hundens och hundförarens plats i gruppen under transport. Hur man agerar bakom hunden och hur viktigt det är att alla få rapportering under patrulleringen även dom som går sist. Gruppchefen fick testa olika formuleringar bakom för att hitta det bästa sättet att kunna föra gruppen bakom hunden även vid spårupptaget och förföljande av spåret samt vad händer när man blir angripen (skjuten) framifrån. Vad gör hundföraren och vad gör skjukvårdarna just då. Dom fick även testa på sina kunskaper vid överraskning från sidan under transport. Jättekul att se olika reaktioner vid överraskning.

Dessutom så hade dom alla andra haft sjukvårdsmoment och checkpoint. Maten fick vi laga själva i dessa underbara gröna påsar och den som var mest nöjd över det var hemvärnets levande "soptunna, diskmaskin" Nira. Jag lovar att hon blev MÄTT, fast hon hade lite svårt att bestämma vilken av rätterna hon ska äta upp först!!! Lilla Nira blev snabbt stora Nira...!

Där satt vi alla med glatt humör på gräset och väntade på transport. Sen var det dags för det roliga...att kladda ner sig med färg...och jag lovar att dom hade roligt. Bubblis hjälpte många med glädjen i hjärtat...hahaa... och Christian njöt när han fick kladda ner mitt ansikte med massa svart som Ekke så att "du har dålig mascara, det rinner redan...! Ja, skoj har man alltid.

Så var det dags för vidare transport. Vi med våra bilar och dom andra med bussen.

Väl framme i skogen så byggdes det upp anläggningen rätt så snabbt och vi fick våra med på tilltänkta pattrullstigen. Terrängen var inte så bra men det fick ju duga. Patrullstigen var lång och besvärlig framförallt på natten som vi fick erfara senare...MEN VI GICK I ALLAFALL..!

Vi var i början 3 hundförare och en hundtjänsinstruktör och senare under kvällen kom det en till. Tyvärr insjuknade en hund där under helgen och kunde inte delta mera och den andra inlånade hunden fick åka hem dagen efter så vi hade tillgång till två hundar och arbete därefter. Men roligt hade vi.

Det var massor med fastbevakning (upp till tre-fyra timmar) långa patrullstigar, sjukvårdsmoment, spårövergångar med förföljande av spår mm. Mitt i spåret blev det sjukvårdmoment för gruppen med skadat hund i tassen och inkallande av sjukvårdarna för vidare vård. Det blev transport för Qwerro till anläggning och det var först fyra man som fick bära han i filten som hade gjorts tillfälligt i ordning för transport. Men han väger ju 43 kg och det var väl cirka 600 meter från platsen till anläggningen så dom behövde mera hjälp för att bära. Till slut så var dom sex man som fick bära han i filten. Och Qwerro njöt av uppmärksamheten fast han fick ha munkorg på sig enligt reglerna.

Jag lovar att våra hundarna hade fullt upp hela helgen och Nira var väldigt ivrig, men lugn i bilen vid vilan. Killarna övrigt hade haft fullt upp att göra och alla har varit riktigt nöjda över helgen.
Igår innan vi åkte hem så tog vi en gruppbild i skogen och den var väldig häftig att se på. Marchering till överlämningsplatsen och det var nåt nytt för hundarna. Qwerro gick så fint och Nira skulle ta gärnet framåt men till slut så lugnade även hon ner sig. Det såg säkert häftig ut när vi anlände så och Anders var garanterat super stolt över sin grupp. Väl framme så kom MP till oss och pratade. Han var lika skämtsam som helgen innan och jag tackade honom för förkyllningen samt lovade att spara detta i burken tills vi ses igen v21 och ge tillbaka det åt honom. Men han bara skrattade. Skönt med skämtsamma människor. Sedan skulle vi marchera lite till och blir överlämnade och tillbakalämnade, lyssna på om övningen och även musikkåren spelade. Sedan var det mat och lek med hundarna som dom inte tackade nej till. Och slutet närmade sig (SUCK). Fast det var så varmt så frös jag hela tiden och när jag kom hem så hade jag feber 38.8 C (...inget att undra på..).

VI HUNDFÖRARNA VILL TACKA KINNEKULLEKOMPANIETS LEDNING FÖR EN VÄL GENOMFÖRT OCH TÄNKT ÖVNING SOM VAR MYCKET GIVANDE FÖR OSS ALLA OCH VI SAKNAR REDAN ER ALLA. OCH ROLIGT HAR VI HAFT SOM VANLIGT MED ER...NI ÄR JU BÄST...så är det bara!

Ha en skön vecka så ses vi igen på onsdag...

Inga kommentarer: