söndag 19 april 2009

UTBILDNING; HUNDTJÄNST I HEMVÄRNET!

Vilken helg med KANOON UTBILDNING I HUNDTJÄNST PÅ HEMVÄRNET!
Jag fick äran att delta på ovan nämnda utbildning med Nira för att Bubblis var sjuk!

Redan i fredags fick jag order att komma och dom började med presentation och sedan med ren teori. Man gick genom visitationen av hund väldigt ordentligt. Nira fick äran att vara visningshunden på visitationen och det gjorde hon mer än gärna. Hon hoppade upp till bordet och där visade instruktören hur man visiterar en hund innan tjänsgörning och efter. Jag har aldrig varit med på en sån nogran visitation som han genomförde. Dom hade en "check"lista, var man gick efter varenda punkt och kollade samt antecknade. Där var det lyftet med och man kollade hela hunden genom. Här ser man hur viktigt det är att hundarna är hanterbara. Dom visade även munkorg hanteringen, försäkringsfrågor, transport av hund och mycket mycket mer.

Lördagen började vi med teori med MP och den teoretiska delen handlade mycket om olika sinnen och hur man använder hunden och olika framrycknings sätt. Den teoretiska delen var grym. Jag trodde att jag visste redan så mycket men det är bara en liten del som man vet. Han var väldigt skämtsam och denna teori gick jätte fort fast det tog hela förmaddagen. Vi gick genom spår med grupp, genomsök, olika markeringar på patrullstigen och rapportering, hundens skötsel och vilka raser är lämpliga och varför.

Eftermiddagen använde vi på det praktiska. Gruppövningar med hund, spårövergångar, vind och ljud och olika problem lösningar på patrullstigen.

Nira och jag fick en grupp bakom oss, och hon började markera nästan omgåendes efter start. Helt riktigt, det var folk på skjutbanan och det blev en överaskning för killarna. Efter det gjorde vi ytterligare en patrullstig med spårövergång och ljud. Sedan fick hon visa till alla hur hon spårar och hennes liggande markeringarna. (vill poängtera att åkern var NYGÖDSLAD, men det stoppade inte henne) Nira är Nira och denna gruppen fick allt känna på hennes tempo och alla 90 vinklarna. Där blev det det problem för killarna att hänga med och att hitta det bästa sättet att formulera sig bakom oss på spår. Men dom var så duktiga. Tillbaka in igen för teori och sedan till sista patrullstigen. Hon var ivrig som vanligt och skulle bara framåt och markerare allt, vind, ljud, aspårövergång mm. Vi gick genom en åker var det var staket runt om och killarna fick lyfta henne två gånger över staketet. Men Nira brydde sig inte. DÄR SER MAN HUR VIKTIGT DET ÄR ATT MAN KAN lita på sin hund och att hunden ÄR HANTERBAR. Hon fortsatte sin patrullstig och tog även folket som var där tidigare samt båda grupperna. Sedan kom det en KANOON MARKERING och killarna trodde att hon visade den andra gruppen men ack, vad fel dom hade...HON TOG FIGURANTEN DÄR!

På kvällen så kom Bubblis på besök med Carras och Qwerro. Vi alla blev bjudna på EN RIKTIGT GOD MAT PÅ KVÄLLEN OCH HADE EN KANOON KVÄLL I TREVLIG SÄLLSKAP.

På söndagmorgon så blev det en riktig lång spår med en grupp bakom och jag hade fått order att ha TURBON PÅ och inte lyssna på killarna bakom (...det var spårläggaren och intruktören MP:s order). Där tyckte jag riktigt synd om dom för DET GICK FORT I EN HEMSK TERRÄNG som var både våt och blaskig samt tät, broar och vatten samt stora stenar och i stort sett ett "helvete" att tar sig genom. Dom stackarna ropade på mig och försökte stoppa men Nira är Nira och det var bara att HÄNGA PÅ. Instruktörerna hade SKIT ROLIGT när dom såg oss och hur killarna fick slita bakom henne överallt. Hon var så klockren i sitt arbete och markerare tom broräcket, var figuranten hade trampat och följde exack där han gick. Hon tog liggandes apporterna och det är konstigt att hon hinner lägga sig ner i den farten. Några stopp fick killarna och sedan öste jag på med Nira. DET VAR SKITKUL.

Dessa plutoncheferna och gruppcheferna fick en hel del läxor till nästa gång och jätte mycket
erfarenheter samt vi FICK EN KANOON HELG MED mycket teori och praktik samt GOD MAT. Det ska bli riktigt roligt att träffas igen.

TACK RICKARD OCH PETER FÖR EN OTROLIGT UTBILDNING OCH SÄLLSKAP...där ser man att, färdig blir man aldrig....OCH TACK ALLA FÖR TREVLIGA GEMENSKAPET!

Bilderna finns under NYHETER, det är bara att klicka!!!!

ps. ...gissa om jag har muskelvärk ..........?!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder & text- Tack själv för dina idee´r samt delade erfarenherter. Vi ses v.21 igen-
Hopp å lek så länge
//
Richard

Karin sa...

Fina bilder, jag kommer nog sno några. Hoppas vi ses nästa gång på stridtekning hund utb. Bara man blir frisk innan dess. *L*Kram Karin med flat Gismo

Anonym sa...

Hej!

Vilka fina bilder det blev. Uno gjorde sig riktigt bra på bild :)
Vi ses till Kristiflygarhelgen. Då rockar vi hårt igen...!

Ha det så bra!

Peter