måndag 31 augusti 2009

GÖTEBORG AERO SHOW 2009

Bilder här: http://www.qwerro.se/Nira/traning/aeroshow09/


Tidigt i lördags stoppade jag Nira och Qwerro i bilen och åkte till Göteborg för att ställa upp där med hundarna på rekrytering till Göteborgarna. Ann-Cathrine kom senare under dagen.

Maria med Sauron hade hand om hundtjänsten där och det var hon som hade tagit kontakt med oss. Vilken underbar och saklig människa med sin HELT UNDERBAR HUND. Han måste vara en av dom BÄSTA hundarna med sin härliga temperament och "gosighet" i just den rasen. Jag har bara träffat "morriga" grönendalare" innan, därför denna överraskningen. Han var bara så kramgo´.

När vi väl kom dit så var det lite rörigt vid insläppet och det som Maria hade kommit överens om kastades helt om. Alltså, jag var först på plats och hänvisades att köra långt in till flygfältet och fick absolut inte stanna vid grindarna som överenskommelsen var. HMMMM... Jag skulle ju ha både Maria och Sauron i bilen och hennes backning, men det hjälpte inte. KÖR, hörde jag. Okay, det började ju bra. Till slut så ringde Maria och jag skulle ju möta henne och enligt vissa prat så förväntade jag mig att få träffa en dam på +45 och rund, men ack vad fel jag hade. Där står det en ung människa och dessutom super trevlig och smal... jaha, man ska inte alltid lyssna på folk och dra egna uppfattningar om allt.

Hur som helst, alla in till området på nytt och parkera bilarna samt bes. av samtliga hundarna. Det var nog fyra olika raser den första dagen och alla var jätte goda hundar. Ingen hade svårigheter med hanteringen och det var ju tur för att det kom så otroligt mycket barn och det var mycket folk överallt som skulle klappa och tränga sig fram till hundarna. Lördagen så var det ca 9000 personer där och söndagen ca 18.000 personer. Så det var både psykist och fysisk ansträngande för oss alla och för hundarna. Men det var inga problem.

Qwerro och Nira var verkligen på sitt bästa humör och Qwerro fick jätte massa beröm för sitt utseende och många barn klättrare på honom och kramades samt låg på han. HAN VAR DERAS NALLEBJÖRN....!!! Nira var på hugget och kunde inte fatta att man ska stå stilla och prata med folk, när man ha GRÖNA kläder på sig. Så för hennes del fick det blir lite lydnad och boll och till slut stoppade jag bollen i munnen på henne för att hon ska bli något lugnade. Hon skulle bara jobba hela tiden. Nira är Nira som vi vet sen tidigare så ska hon bara vara i arbetet hela tiden. Men hon fick jätte mycket beröm och många trodde att hon var ETT år gammal.... Det ni, gammal tant på 5.5 år och är så ungdomlig... skönt att höra sånt!

Nira började aktivera sig själv med att hoppa upp och ner på P4:a pansarvagnar och det tyckte hon att var riktigt roligt likaså som folket runt om. Det fotades flitigt av besökare och Qwerro fick en härlig gruppbild där på pansarvagnen med soldaterna. KUL BILD! Så både F7 och P4 var där och jag hade problem att föra Nira förbi "sin" rekryteringsbuss". Två från våran kompani hittade oss där också. Jätte härlig överraskning.

Men att ha full utrustning med vapen och allt kändes i hela kroppen. Dessutom en ivrig hund och i början så gick jag med alla brochyrer och pennor samt band och två hundar var ingen lätt match att genomföra men tack vare att våra hundarna är så hoppas miljötranare så gick det bra tills Bubbla tog Qwerro.

Det var många rottisar också där och en av damerna gick med TRE rottisar. Hmmm, det såg häftigt ut. Sen var det Patriks rottis som blev helt förälskad i Nira. Där fick Patrik använda lite av sina muskler....hahaa! Det var rätt så roligt att retas.
I det största så var alla jätte trevliga personer och det var roligt att få delta där och hjälpa dom. När Bubblis kom så släppte inte Qwerro henne ifrån sig ens en secund. VILKET HÄRLIGT EKIPAGE.

Övernattningen hade vi i ett jätte stort hus helt ensamma och man kände sig som "kungar" där. Det var bara att välja vilket rum man ville ha.

Flyguppvisningen var ju KANOON. Det är svårt att beskriva med ord hur häftigt det var. Något som jag blev riktigt fast klistrat för var ju dom kända TEAM 60 i luften. Dom hade bara mellan 3 och 5 meter mellan vingarna och det var 6 flygplan samtidigt uppe i luften och visade sina konster. Dom flög i gruppen och sedan delades dom på 4 och 2 istället och flög rätt mot varanda. Vilken jubel det blev på detta momentet och så när dom tillsammans gjorde ETT HJÄRTA I LUFTEN. Kolla på bilderna som finns på första sidan. Jas Gripen var grym. Det bara ekade i örön på en när den flög och likaså med några andra där. Sedan var det massor av gamla flygplan som jag inte kan fatta att dom kan ta sig upp i luften över huvudtaget. Och mycket mycket mer.

ALLTSÅ EN KANOON HELG MED ALLT OCH MYCKET ATT SE OCH UPPLEVA.

TACK TILL ER ELFSBORGSGRUPPEN FÖR ATT VI FICK ÄRAN ATT FÅ VARA MED ER!
Och speciell tack till Maria med Sauron för ett jätte arbete med allt under Aero Show.
Hälsningar till Er alla från oss alla...

Inga kommentarer: