måndag 18 april 2011

Ibland händer det saker...









Det kom ett telefonsamtal om hjälp...fattades hundar på övning pga olika anledningar, men förare fanns på plats!

Så det var bara att packa ner sna grejerna, hundarnas väskorna med mat, medicin (...ifall), handuk, spårlina, spårsele, vattenskål, 2 burar mm.

Tidigt i torsdags åkte jag iväg med Nira och Qwerro! Skulle vara framme på plats 06.30 och hämta en person till.

Väl framme fick vi veta att vi skulle ha en station nr 10 av 18 stationer och att soldaterna skulle besöka alla stationerna. Dom gick med all utrustning och hela denna sträckan var på 2 mil. Några la av under resans gång och några kämpade på. Dessutom fick dom sova under vindskydd hela natten och fortsätta vandringen dagen efter med 5 km på 60 minuter...hm, skoskav hade många fått och frysit dessutom på natten efter regn och våta kläder samt minus 3 grader på natten. Inte alls kul för dom!

Så långt in på eftermiddagen kom den första gruppen till oss och där fick dom lite info först och sedan skulle dom få patrullera med hund i skogen. Vind, ljud, spårmarkeringarna var vi uteefter och killarnas tänkande.

För en av dessa grupper blev det en rejäl överaskning. Hunden markerare tidigt och dom fick gruppera sig..dom var 5 meter ifrån "fienden" och såg inte denna fast hunden hade full koll på personen, där fick dom lite att tänka på...

I sammanlagd var dom runt 140 soldater som skulle besöka stationen men det tog längre tid för dom än vad alla hade beräknat, så 70 soldater besökte stationen.

Under denna långa vänte tiden så visade jag lite djursjukvård för dom både där och på kvällen.

En kul dag som var innehållsrik och trevlig. Hundarna jobbade otroligt bra hela dagen.

Dagen efter skulle vi fortsätta och även förflytta på oss till en ö, åka båt...!!!

Inga kommentarer: