onsdag 12 januari 2011

Jag väntar, Nira väntar, jag längtar och Nira med!

Tänk om tiden kunde gå ännu forttare....! Träningarna har ju kommit igång igen. Snart kommer Kenneth hit igen och kör igång med skyddsarbetet. Riktigt skönt. I söndags var vi och tränade lite lydnad igen och det gick mycket lugnade nu. Hon var inte lika ivrig. Jag hoppas att vi även snart kan komma till spårmarkerna, fast det lär nog dröja ett bra tag fram över. Det snöar igen och man bli så less på detta.

Nu på lördag är det FM-hund träning för eftersök. På söndag är det dags för IPO-gänget istället. Fyra långa timmar lydnad. Det kanske funkar ännu bättre då.

Qwerro valparna har blivit jätte söta och så otroligt snabba. Greppar matbitarna från luften så reaktions förmåga är det inget fel på. Så helt underbara individer. Niras son Cairo är lika snabb som sin mamma. En helt fantastisk hund och har blivit så stilig och vacker samt krafftfull. KUL ATT SE VAR HAN LANDAR TILL SLUT!
Qwerro har haft överskott energi hur mycket som helst och kan jaga bollen ideligen hur länge som helst (Bubblans fel, hon har börjat träna han igen), gamla Arko (snart 10 år) jagar Nira så gott han kan. Vilken härlig hund. Man kan inte förstå att han är snart 10 år för att han är så glad och klar i hjärnan, men kroppen börjar få stryk nu, åldern visar sin sida!

För övrigt är livet underbart och man har fått påminna vissa personer att man ska aldrig blanda sig i saker och ting som dom inte vet nåt om! Dom kanske lär sig till slut, när dom få bita det sura äpplet!

Nu har man börjat få se "solfilmen" i TV och det går sakta men säkert mot ljusare tider. Våren kommer att bli tuff på all sett och vis, men vi ska kämpa framåt. Det är mycket planerat och vi få hoppas att tiden räcker till! Både FM och IPO är två viktiga träningar för oss och det blir mera varierande övningar då. Hundarna trivs jätte gott med det. Eftersök klappar mitt hjärta störst och där har IPO träningarna gett jätte mycket. Nu får vi hoppas att Lasse, Niklas och Peter ska snart komma hit igen! Deras kunskaperna på FM-hundarna är ovärdeliga. Saknar dessa gubbar!

Att man har fått äran att lära känna Kenneth och få delta hans kunskaperna är ju nått som inte gå att beskriva med ord. Han är bara sååååå SUPER bra! Både som person som istruktör/figurant! Tack Kenneth att du orkar åka till sverige och ta hand om oss och dela din kunskap med oss!

Nu få ni alla ha en jätte trevlig dag igen!

2 kommentarer:

Winter och Umza sa...

Härlig vår väntar oss;)

Nira skriver sa...

Det vet du väl Maria! Saknar er alla så oerhört mycket!

Kram Tuija