söndag 17 oktober 2010

Tack alla!

Vilken händelserik helg vi har haft åter igen. Som mest, så hade vi 22 deltagare!!!!

Vi hade äran att få hit LARS NEIJ och NIKLAS JENSEN från Ronneby! Vilka är dom, undrar många...
- LARS NEIJ har varit hundpolis c.a 40 år, chef för Blekinge hundenheten inom Polisen, hund-dressör, utbildat inom bomb-, knark- och eftersöks hundar, tävlat aktiv, domare, skyddsfigurant mmm. Så hans meriterna är enorma och erfarenheterna grymma.
- NIKLAS JENSEN har jobbat på F17 som hunddressör och tävlat SM med sin hund och likaså här, så är hans meritlista otrolig.

Redan i fredags så kom dessa två herrar till oss och vi började med teori. Eftersök, spår och lydnads teknik (dressyrlära)! Pratade om mentalitet och hundens nytta i samhället!

I lördags delade vi oss på två olika gäng, IPO-spår och FM/eftersök med hund. Mycket intrassant. Till oss kom det våran stabch, kompch, batch, hundtjbef, hundtjins, hundförarna och på besök hade vi även chef över skaraborgs hundenhet (polis) samt Barbro. Våran mat tilllagades av Per och Jonas (tack).
- Lasse berättade om eftersök med hund, olika inlärningar, vad man bör tänka på, frisök, hjälp med spårarbete, dressyrlära och så mycket, mycket mer. Inte en secund var dettta tråkigt, utan otroligt intressant, samt hur man kan lägga upp övningar. Vi kom överens om att, vi ska åka till Ronneby för att lära oss mera.
- Niklas i sin tur var ute på IPO-spår, och det var otroligt hur nöjda alla var, när dom kom tillbaka.

På kvällen grillade vi och hade en trevlig kväll tillsammans.

Idag har vi haft praktiska övningar och ipo-spår. Gått genom lydnad och lekt med hundarna. Även idag fick vi besök av Polishundenhetens chef. Riktigt kul har vi haft med mycket skratt och nöjda deltagare. Så nu planerar vi redan för nästa omgång!

Att vi får hjälp till våran FM/IPO-grupp så här, känns helt underbart! Lasse på eftersök, Niklas på IPO-spår, Kenneth på skyddsarbetet, och Peter på stridsteknik... så visst har vi bäddat detta bra!???

Jag vill tacka Er alla och framförallt LASSE OCH NIKLAS för deras intresse för våran grupp. Att sitta 5 timmar i bilen och ta hand om oss är ju ingen lätt sak, men "gubbarna" var nöjda och vi med. TACK LENA!

Inga kommentarer: